THE HOUSE

 The residence site (admeasuring 3710 sq.ft) is located in the midst of a plotted layout in Pune city. the client required a residence  with more open space & rooms with maximum day light.

              the house combines formal & informal spaces to generate an unique residence amongst urban houses. each space flows into the other, following auspicious positioning in accordance with vastushastra.          

WHAT

Competition

WHERE

Pune,

Maharashtra.

WHEN

2019

Considering the climate & context the design vocabulary combines modernism with traditional courtyard based planning. the living & dinning rooms open out into a courtyard on one side and a landscaped sit out area on other side. On the ground floor the openings simply slide way out to almost include the poolside deck in the courtyard & landscaped sit out as a part of the living space. Big windows in each room ensures ample natural light in all habitual the rooms.

BE IN 
TOUCH

PUNE.

+91- 7798674595, 7798306025

spacealchemists@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© Space Alchemists design studio.